Bereiden en bewaren

Datum 01 Jan - 01 Maa 2020

Datum Museum Stad Appingedam

Terug naar ActiviteitenTerug naar Activiteiten
Bereiden en bewaren

Wij vinden het zo vanzelfsprekend: we halen een kant en klaren maaltijd uit de vriezer of de koelkast, warmen hem op in de magnetron en in een mum van tijd zitten wij achter ons bord met eten. Wat een verschil met de vroege middeleeuwen en daarvoor, toen mensen er bijna een dagtaak aan hadden om in hun voedsel te voorzien. Hoe bewaarden ze voedsel eigenlijk? en wat aten ze toen? Welke methoden werden er uitgevonden om voedsel langer goed te houden? Voor veel mensen een feest van herkenning: de rijen met weckpotten vol groente en fruit. Op de tentoonstelling is een keuken te zien van rond 1900, een keuken uit de jaren '50 van de vorige eeuw en een heuse voorraadkelder. Verder zijn er allerlei attributen te zien die met het bereiden, bewaren en nuttigen van voedsel te maken hebben, zoals oude receptenboeken en ook bijvoorbeeld Tupperware.
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 11 uur - 17 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen 13 uur - 17 uur

Museum Stad Appingedam
Wijkstraat 25
Appingedam
1 januari t/m 1 maart 2020

Website: https://www.museumstadappingedam.nl/