Mens en dier - expositie in kerkje Noordwijk

Datum 01 Sep 2019

Datum Noordwijk: Kerk Noordwijk

Mens en dier - expositie in kerkje Noordwijk

De gehele maand augustus (en de eerste aondag van september) wordt elke zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur een dubbelexpositie gehouden worden in het kerkje van Noordwijk. De exposanten Peter Hein en Natalie de Klijn zullen diverse sculpturen in brons en roestig ijzer tonen met als thema mens en dier.
Peter Hein tekende als kind al graag. Ook als beeldhouwer blijft hij een tekenaar. Zijn bronzen beelden zijn als tekeningen van brons in de ruimte. Licht, luchtig, ijl, rank, sierlijk zijn de sleutelwoorden. Zowel bij figuratieve-, als bij abstracte beelden accentueren lange vormen de bedoelde emotie. Sinds kort worden ook objecten van roestig ijzer gemaakt. In de loop der jaren werd in vele galeries door het hele land geëxposeerd. Peter Hein is tevens auteur bij Uitgeverij Meulenhoff Boekerij, met de boeken: ‘De onderduikers', 'Het zesde jaar' en 'Het misverstand' (tijdens de expositie verkrijgbaar).
Natalie de Klijn: de liefde voor haar Vizsla, een Hongaarse jachthond, gaf ooit de doorslag: boetseren. Met een kleine voorkeur voor paarden en honden probeert Natalie niet alleen de beweging, maar ook de uitdrukking van het onderwerp van haar beelden zo dicht mogelijk te benaderen. Brons tot leven laten komen. Natalie schrijft versjes. Over liefde, dood, het leven, over mensen en honden. Ook hier zoekt ze naar herkenbaarheid. Boekjes en kaarten hiervan zijn tijdens de expositie verkrijgbaar.
Beide beeldhouwers maken ook werk in opdracht. De expositie is gratis toegankelijk.

Kerk Noordwijk
Westerweg 2