Passanten - Expositie Taco Anema

Datum 14 - 18 Aug 2019

Datum Groningen: Der Aa-kerk

Passanten - Expositie Taco Anema

Van zaterdag 22 juni tot en met zondag 18 augustus op de dagen woensdag tot en met zondag is in de Der Aa-kerk in Groningen de expositie Passanten te zien. In opdracht van de jubilerende Stichting Oude Groninger Kerken maakte fotograaf Taco Anema 94 fotoportretten van gebruikers van Groninger kerken. De foto’s worden tentoongesteld in een speciaal ontworpen installatie, ontworpen door Studio 212 Fahrenheit, in de vorm van een spiegelende kerk. Zo ziet de toeschouwer niet alleen de gebruikers van de kerken, maar ook zichzelf. Dit roept op tot reflectie: wat voor betekenis hebben deze bakens in het Groninger landschap voor u? Zou u deel willen uitmaken van de gebruikersgroepen van vandaag, en die van morgen?
Het koor van de Der Aa-kerk, waar de tentoonstelling Passanten te zien is, is van 22 juni t/m 18 augustus open van 11:00 tot 17:00 uur, op woensdag tot en met zondag.
Entree is € 1,- . Inbegrepen in de prijs is de begeleidende catalogus, beschikbaar in de kerk.

Passanten naar Amersfoort
Na de zomerexpositie in de Der Aa-kerk verhuist de installatie naar het gebouw van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. Daar zal de tentoonstelling van maandag 16 september tot en met donderdag 10 oktober te zien zijn in de vrij toegankelijke bibliotheek, die van maandag tot en met vrijdag open is van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Der Aa-kerk
Akerkhof 2