Kleur van het Wad

Datum 11 Jul - 15 Sep 2019

Datum Zuurdijk: Kerk Zuurdijk

Kleur van het Wad

Op 11 juli 2019 opent Harm Evert Waalkens, voormalig voorzitter van het keurmerk 'Waddengoud', liefhebber van het waddenlandschap en van kunst, de tentoonstelling “De Kleur van het Wad”. Pieter Siebesma zorgt voor de muzikale omlijsting met enkele nummers van Ede Staal op het orgel. De opening is in de middag: 15.00 u.
Op 25 mei 1997 werd de Waddenkunstkring (WKK) opgericht. Het wad bedreigd werd door het opheffen van het moratorium op gasboringen in de Waddenzee. Kunstenaars met verschillende disciplines sloten zich aan bij het protest door gezamenlijke kunstexposities om de bedreigingen en schoonheid van het Werelderfgoed onder de aandacht te houden. Ook in deze tentoonstelling komt dat weer onomwonden naar voren. Het licht, de kleuren, de vormen zijn adembenemend. In kunstkringen is het ongebruikelijk om zich te verenigen op een gezamenlijk thema. De WKK is in Nederland de enige groep kunstenaars die dat wel doet.
De tentoonstelling duurt van 11 juli tot en met 15 september. De kerk is iedere dag open.

Kerk Zuurdijk
Hoofdweg 43