Maandagavondserie - Zomer orgelconcerten Der Aa-kerk

Datum 01 Jul 2019

Datum Groningen: Der Aa-kerk

Maandagavondserie  - Zomer orgelconcerten Der Aa-kerk

Voor de zevende keer organiseert huisorganist van de Der Aa-kerk Peter Westerbrink de internationale zomerserie orgelconcerten op de maandagavond (20.00 uur).
Het wereldberoemde Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk leent zich voor diverse muziekstijlen. De prachtige oude registers van Schnitger geven glans aan muziek uit de barok terwijl het orgel door diverse latere aanpassing ook muziek uit later tijd glans geeft. De prachtige akoestiek van de Der Aa-kerk geeft het geheel een extra dimensie.
De voglende organisten maken hun opwachting:
1 juli Peter Westerbrink Openingsconcert van de maandagavondserie
8 juli Cor Ardesch De stadsorganist van Dordrecht speelt het tweede avondconcert.
15 juli Bart Wuilmus (B), Jo Hermans , Schola gregoriana Cantabo Mixture - The Night Sessions. Improvisaties orgel, jazz bugel en gregoriaanse schola.
22 juli Christiaan Teeuwsen De Canadese organist(Ancaster, Ontario) is in Groningen als docent bij de Noordbroek Orgel Academy en geeft tevens enkele concerten in ons land.

29 juli 14.00-18.00 uur
Peter Westerbrink, organist van de Der Aa-kerk 50 jaar Stichting Groningen Orgelland en cd-presentatie ‘Hanseatic Splendour – Magnificent Organ’)

Der Aa-kerk
Akerkhof 2