Groninger Kerken/ Europees Erfgoed

Datum 04 - 06 Jul 2019

Datum Museum Helmantel

Groninger Kerken/ Europees Erfgoed

De tentoonstelling die dit jaar in De Weem van Westeremden wordt gehouden sluit aan bij het 50-jarig bestaan van de Stichting Oude Groninger Kerken. De titel van de tentoonstelling is: “ Groninger Kerken/Europees Eerfgoed”
Henk Helmantel laat zich al ruim 50 jaar o.a. inspireren door interieurs van Middeleeuwse kerken en kloosters. Die inspiratie deed hij het eerst op in de kerken in zijn eigen omgeving, daarna bezocht hij ook andere West-Europese kerken, waar hij grote overeenkomsten ervaarde in de Romaanse en Gotische bouwstijl. Een groot aantal van deze interieurschilderijen zijn op de tentoonstelling te zien, maar ook stillevens met gebruiksvoorwerpen uit de Middeleeuwen. O.a. één met bouwstenen van het klooster in Aduard.
Verder bestaat de tentoonstelling uit Middeleeuwse sculpturen, meubels en gebruiksvoorwerpen. Kortom: De Middeleeuwen in De Weem Dit voorjaar verschijnt er tevens een nieuwboek over Museum Helmantel, waarin veel aandacht voor de verzamelde collecties , die hun plaats hebben gevonden in de herbouwde van oorsprong Middeleeuwse pastorie/boerderij.
Openingstijden: van 2 mei t/m 25 oktober 2019
Donderdag t/m zaterdag van 13.u t/m 17.u.
Groepen op afspraak

Museum Helmantel