Op kerkenpad

Datum 01 Jun 2019

Datum Nieuw Scheemda: Nieuw Scheemda

Op kerkenpad

Ons kerkje uit 1661 is mede dankzij de steun van vele dorpelingen gerestaureerd. We zijn blij dat het de tijd doorstaat en iedereen vrij is om binnen te lopen en een praatje te maken. Op 1 juni van 10.00 tot 16.00 uur staat de kerk open en organiseert de Kerk Commissie samen met de Culturele Commissie een dag met cultuur en muziek. Goede reden om dit jaar mee te doen en/of te komen.

Heel bijzonder is dat organist Bernard Edskes s´morgens op het orgel komt spelen. Hij heeft in het verleden het orgel zeer kundig gerestaureerd en kent het instrument als zijn broekzak.

Oud dorpsgenoot en historicus Otto Knotnerus komt om 13.00 uur een verhaal vertellen over de dorpen.

Vanaf 14.00 uur ontvangen we meerdere orgeltalenten om het orgel laten klinken.

Je kunt oude foto´s van vroeger bekijken die op groot formaat in de kerk zijn tentoongesteld.

Er komt een streektaol boukentoavel.

Stadsdichteres Bianca Holst leest gedichten en geeft korte Poëzie workshops.

OPROEP
Tijdens het Kerkenpad is er in het kerkje van Nieuw Scheemda net als vorige jaren de gelegenheid om je creatieve werk tentoon te stellen en je hobby met ons te delen. Maak je mooie dingen, kunstige dingen, lekkere dingen, heb je stekjes en zaden, een goed verhaal of speel je orgel, geef je dan op via onderstaand e-mailadres. ie ook:

Nieuw Scheemda
Hamrikkerweg 27