Ensemble Cronexos: Zefiro Torna

Datum 02 Jun 2019

Datum Thesinge: Kloosterkerk

Ensemble Cronexos: Zefiro Torna

Rond Monteverdi’s beroemde Zefiro Torna (een sonnet van de dichter Francesco Petrarca) weeft Cronexos een boeiend palet van wereldlijke madrigalen en verheven motetten uit het 17e eeuwse Italië. Werken van Mazzocchi, Cazzati, Strozzi, Donati en Frescobaldi brengen zij meeslepend ten gehore met de virtuoze zink of cornetto als kers op de taart.
Cronexos is een ensemble van zangers en instrumentalisten die hun passie gelegd hebben in de barokmuziek. Het ensemble heeft een vaste basis in de Parijse deelgemeente Bois Colombe en treedt op in heel Frankrijk en Europa. Cronexos laat barokmuziek klinken als nieuw en geeft dat weer in zijn naam die is samengesteld uit chronos (Gr) tijd en nexus (lat.) verbinding.
Na het concert is er de traditionele seizoensafsluiting met een glas goede wijn (of iets anders).
Toegangsprijs € 25,00 en € 12,50 (tot 30 jaar, stadjerspas)

Kloosterkerk
Kapelstraat 2
Thesinge