Expositie Ben Steijn

Datum 11 Mei - 30 Jun 2019

Datum Zuurdijk: Kerk Zuurdijk

Expositie Ben Steijn

Ben Steijn exposeert nieuw werk in de kerk van Zuurdijk. Kunstschilder Ben Steijn, geboren in de Zaanstreek en getogen in het Noordhollandse Alkmaar heeft in het Noordwest Groningse Zuurdijk zijn plek gevonden. Vanuit zijn atelier zwerft hij op het Hogeland, ‘t wad, de vissershaven en het Lauwersmeer. Hier vindt hij door de jaargetijden heen de inspiratiebron voor zijn schilderijen. Het licht, de ruimte met zijn wolkenluchten, de spiegelingen van het wad, het Lauwersmeer met zijn groeiend en bloeiend riet, de wisselende akkers op het Hogeland, visnetten en slepers als stillevens in de haven van Lauwersoog, het desolate beeld van een droogdok.
De expositie vormt een onderdeel van de kerkenfietstocht langs kerken in De Marne op 11 en 12 mei die allemaal open zijn vanwege het 50 jarig bestaan van de Stichting Oude Groninger Kerken. In alle kerken is wat te doen, ook in Zuurdijk.

Kerk Zuurdijk
Hoofdweg 43