Herdenkingsconcert Annelies van James Whitbourn

Datum 04 Mei 2019

Datum Middelstum: Hippolytuskerk Middelstum

Herdenkingsconcert Annelies van James Whitbourn

De Culturele Raad Middelstum organiseert het herdenkingsconcert ‘Annelies’ van James Whitbourn uitgevoerd door het Vocaal Ensemble Provocale. In 2009 schreef James Whitbourn (1963) een kamermuziekversie van het aangrijpende koorwerk ‘Annelies’ (de volledige voornaam van Anne Frank) voor sopraan, koor, viool, cello, klarinet en piano. Deze versie wordt door Provocale uitgevoerd.

James Whitbourn koos voor veertien episodes uit het leven van Anne Frank. De sopraan Renate Jacobs zingt citaten uit haar dagboek. Het koor becommentarieert de gebeurtenissen, ondersteund door historische foto’s. De muziek is veelzijdig en afwisselend, maar vormt toch één geheel, en sluit prachtig aan bij de teksten en beelden. Net als in het dagboek van Anne Frank horen en voelen we in de muziek ook Annes blijheid en verdriet, haar angst, geluk en hoop door haar onderduiktijd, de tijd eraan voorafgaand en de tijd erna. Dit maakt de beleving van het stuk extra aangrijpend en overweldigend.

Entree: € 15,-. t/m 18 jr. € 10,- incl. koffie/thee

Reserveren via onderstaand e-mailadres of telefonisch via 0630433200.

Voor meer info: www.promovocaal.nl.

Hippolytuskerk Middelstum
Concordiaplein 1