Expositie Jan Reemeijer en Maria Visser

Datum 28 Apr - 10 Jul 2019

Datum Kerkje Rottum

Expositie Jan Reemeijer en Maria Visser

In het kerkje van Rottum wordt op zondag 28 april om 15.00 uur weer een nieuwe expositie geopend. De kerk wordt opgeluisterd met objecten van Jan Reemeijer en tekeningen van Maria Visser.

Jan Reemeijer laat zich inspireren door wat hij tegenkomt en werkt voornamelijk met gevonden en gerecycled materiaal. Oude balken, kozijnen en andere dingen. Alles is bruikbaar als je er oog voor hebt en over de creativiteit beschikt er iets nieuws van te maken. Jan Reemeijer werd geboren in Leeuwarden en studeerde in 1990 af aan academie Minerva in ruimtelijke vormgeving, specialiteit hout en keramiek. Jan geeft veel cursussen keramiek in buurthuizen en zijn kleidames (en heren en kinderen) werken met plezier en maken mooie dingen.

Maria Visser is afkomstig uit Haarlem en studeerde aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam. Ze reisde veel, woonde in Israël en in de Verenigde Staten. Ze kwam in Groningen terecht en vervolgde haar studie aan de avondschool van academie Minerva. Maria studeerde af in 2007 en is lid van kunstenaarscollectief Artcetera. In haar werk spelen herinneringen en verhalen een belangrijke rol. Of het nu mensen, dieren of landschappen zijn die ze tekent, alles heeft te maken met familieverhalen of haar eigen ervaringen. Met haar werk wil ze soortgelijke beelden en herinneringen oproepen bij de beschouwer.

De expositie wordt zondag 28 april om 15.00 uur geopend met muziek en een hapje en een drankje. De expositie is te zien van 29 april tot 10 juli dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Kerkje Rottum
Kloosterweg 13