Activiteiten april 2019

Activiteiten per datumDatum
De Wadd’n Quilters

De Wadd’n Quilters organiseren voor de 8ste keer hun tweejaarlijkse quilttentoonstelling verdeeld over 4 locaties. U kunt genieten van ruim 100 quilts en ander textiel, van traditioneel tot modern richting art. In kunsthuis Stol-Vennemahuis, een woning in de jaren dertig stijl, waarvan het interieur prachtig is gerestaureerd. Of de andere drie locaties als de middeleeuwse Laurentiuskerk, de naast gelegen vrijstaande Toren met cachot en het Dorpshuis Agricola.

Johannes passion

Er is zowel een semi-scenische uitvoering als een klassieke uitvoering van het stuk zijn. Om 15.00 uur is de klassiek concertante uitvoering en om 20.00 uur de semi-scenische. Programma Johann Sebastian Bach, Johannes-Passion BWV 245.Uitvoerenden Luthers Bach Ensemble (ripiënisten, solisten & barokorkest) Lutherse Bach Academie (projectkoor, solisten & barokorkest) Marc Pantus (regie semi-scenische uitvoeringen) Tymen Jan Bronda (artistieke leiding) Anna Kellnhofer (sopraan)Robert Kuizenga (altus)Johannes Weiss (tenor)Joris van Baar (bas)William Knight (Evangelist) Henk Timmerman (Christus) Entree (vroegboekkorting à 5 euro – t/m 1 januari) Voorverkoop Boekhandel Godert Walter Groningen, Oude Ebbingestraat 53 Boekhandel Daan Nijman Roden, Heerestraat 87 & winkelstraat UMCGWereldwinkel, Loppersum

Orgelbespeling in de 40-dagentijd

Het wordt al bijna een traditie! In de 40-dagentijd voor Pasen wordt op 6 zaterdagen weer op het orgel gespeeld door verschillende organisten. Dit jaar begint dat op zaterdag 9 maart. Alle zes weken wordt er van 16.00 uur tot 17.00 uur gespeeld. Het is vrije inloop, dit betekent dat u niet het hele uur hoeft te blijven luisteren. Het rooster voor de orgelbespelingen ziet er als volgt uit: 9 en 16 maart organist Bart Buist23 maart Abel Werkman30 maart en 6 april Frits Kaan met een collega 13 april Hans Nomen

Carillonspel en torenbezichtiging

De maandelijkse bespeling van het carillon is verplaatst naar de zondag. Elke 1e zondag van de maand kunt u genieten van het carillonspel van 14.00 tot 15.00 uur. Ook kunt u de toren beklimmen, al vanaf 13.30 uur. Er zijn dan commissieleden aanwezig voor tekst en uitleg. Kijken naar de beiaardier mag ook. Op de website www.carillonmiddelstum.nl wordt in de week voor de bespeling gepubliceerd wat het thema is en/of de te spelen stukken zijn. Het is mogelijk dat wordt afgeweken van de 1e zondag i.v.m. bijvoorbeeld de Open torendag in juni en Open Monumentendag in september of gebruik van de kerk. U vindt dit dan op de website.

Jazz in Feerwerd Paul van Kemenade en Stevko Busch

Wegens ziekte is Jasper van 't Hof a.s. zondag helaas verhinderd om samen met Paul van Kemenade op te treden bij Jazz in Feerwerd. Uiteraard vinden we dat heel erg jammer en we wensen Jasper van harte beterschap! In plaats van Jasper treedt Paul a.s. zondag op met de geweldige pianist Stevko Busch, waarmee hij sinds lang een veel bejubeld duo vormt en meerdere cd's heeft gemaakt. Genieten van pianist/toetsenist en kersverse Boy Edgar prijswinnaar Jasper van ‘t Hof. Hij treedt op samen met altsaxofonist Paul Van Kemenade, die de prijs eerder won in 1999.

Stinzenplanten wandeling opening tuinseizoen

De opening van het tuinseizoen van Domies Toen wordt gevierd met een stinzenplanten wandeling en de presentatie van de stinzenplanten gids Van Domies Toen. Programma13.30 uur - Presentatie nieuwe stinzenplantengids plus lezing. 15.00 uur - Koffie of thee in Theeschenkerij. 15.30 uur - Stinzenplanten excursie in Domies Toen. 17.30 - 17.45 uur afsluiting. Kosten € 5,50 voor donateurs en kinderen tot 12 jaar gratis. De theeschenkerij gaat in ieder geval op 1 april weer elke dag open met veel vers gebak, dito roomijs en uitstekende koffie en thee. Als de lente vroeg komt, zijn we eerder open maar daar berichten we u later over.