Johannes Passion en scene

Datum 04 - 07 Apr 2019

Datum Diverse locaties

Johannes Passion en scene

Het Luthers Bach Ensemble is in 2006 opgericht vanuit de wens meer Bachcantates ten gehore te brengen op basis van een historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Al snel werd het repertoire uitgebreid met werken van Monteverdi tot Mozart. Het koor van het LBE bestaat uit een hechte groep van een twintigtal (semi) professionele zangers die per jaar rond de vijftien concerten uitvoeren in Nederland en daarbuiten.
Sinds de oprichting beschikt het LBE over een professioneel barokorkest, geformeerd rond een kern van buitengewoon goede instrumentalisten en vocale solisten. Muzikaal leider is Tymen Jan Bronda. Topdirigenten Ton Koopman, Jos van Veldhoven en Peter Dijkstra hebben in de afgelopen jaren hun medewerking verleend.
donderdag 4 april 2019 19.30 uur Waalse Kerk Amsterdam LBE semi-scenisch
vrijdag 5 april 19.30 uur Grote Kerk Doesburg LBE semi-scenisch
zaterdag 6 april 20.00 uur Der Aa-kerk Groningen LBE semi-scenisch
zaterdag 6 april 15.00 uur Der Aa-kerk Groningen LBA klassiek concertante uitvoering