Musica Antiqua Nova

Datum 29 Maa 2019

Datum Lutherse kerk Groningen

Musica Antiqua Nova

Azusa Yamaki en Jos Maters; klaviertalenten van het Prins Claus Conservatorium. Werken van Buxtehude, Bach, Rameau en Mendelssohn op klavecimbel, fortepiano en barokorgel.

Musica Antiqua Nova biedt ook graag jonge veelbelovende musici een podium. Daarom hebben wij een extra concert aan onze reeks van dit seizoen toegevoegd. Twee getalenteerde leerlingen van het Prins Claus Conservatorium, Jos Maters en Azusa Yamaki, spelen werken van Buxtehude, Bach, Rameau en Mendelssohn op klavecimbel, fortepiano en barokorgel. Azusa Yamaki begon op vijfjarige leeftijd piano te spelen. Na een opleiding op een Japanse muziekschool studeerde ze piano in Parijs. Ze treedt vanaf 2009 op als soliste. Ze kwam naar Groningen om klavecimbel en fortepiano te studeren.

Jos Maters (1997) begon zijn orgelcarrière in de Christelijk Gereformeerde Kerk te Bunschoten. Sinds september 2015 studeert hij aan het Prins Claus Conservatorium, waar hij orgel studeert bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. en hoofdvak klavecimbel bij Johan Hofmann.

Uitvoerenden:
Azusa Yamaki: klavecimbel, fortepiano