Expositie Anne Post toe Slooten

Datum 04 Maa - 14 Apr 2019

Datum Klein Wetsinge: Kerk Klein Wetsinge

Expositie Anne Post toe Slooten

Anne vindt haar inspiratie in de natuur om haar heen, in de verscheidenheid aan vormen, kleuren, structuren, ritmes en lichtval. Daarnaast is ze al heel lang gefascineerd door allerlei soorten papier. Ze maakt nu zelf papier, meestal van planten als brandnetel, hosta, mais, zegge en van textiele vezels als zijde, linnen, wol en hennep. Dit is een heel ambachtelijk procedé en een wezenlijk deel van het creatief proces. Zeker bij het maken van papier van planten gaat het haar vaak om de structuren die dat oplevert. Ook verwerkt zij bij het papierscheppen vaak materialen als bloembladeren, riet, veren of delen van foto’s. Deze vormen de basis voor haar werk, hetzij papiercollages, hetzij objecten als (kijk)boekjes en leporello’s van heel verschillend formaat en uitvoering.

Aan de papiercollages kan ook ander materiaal worden toegevoegd als wol, zijdevezels, hennep, krijt en verf. Het werken is een wisselwerking tussen binnen en buiten, dat wat zich in haar afspeelt en dat wat het materiaal aangeeft. Dat is een spannend proces wat vaak onverwachte dingen oplevert. De verbondenheid met de natuur is zodanig in haar werk aanwezig dat ze daarin het tastbare, aardse wil laten verwijzen naar de kosmische, niet tastbare aard van het bestaan. Anne heeft haar opleiding gevolgd aan Academie Minerva in Groningen.

Kerk Klein Wetsinge
Valgeweg 12