Expositie Linda Bouter en Tiny Bouter-Snijders

Datum 17 Feb - 24 Apr 2019

Datum Kerk Rottum

Expositie Linda Bouter en Tiny Bouter-Snijders

Van 17 februari tot 24 april exposeren Linda Bouter en Tiny Bouter-Snijders hun vrije werk - schilderijen, keramiek en combinaties daarvan - in de kerk van Rottum. Hun keramische werk is geïnspireerd op het Groninger land. In het tweedimensionale werk voert de mens de boventoon.

Tiny en Linda hebben samen een galerie en atelier in een voormalige lagere school te Roodeschool. Dit jaar bestaat de school precies 90 jaar. Ook zijn ze samen opgeteld 90 jaar actief als beeldend kunstenaars (Tiny 55 jaar en Linda 35 jaar). Deze expositie is de eerste van een reeks activiteiten ter viering van dat 90-jarig bestaan.

Tiny Bouter-Snijders (Amsterdam) maakt abstracte, monumentale keramische objecten. Wat haar vooral aantrekt aan het Hogeland is de weidsheid, de mooie luchten, de dijken met hun doorgangen, de stilte, maar ook het prachtige omgeploegde land in de winter. Dit alles heeft grote invloed op haar werk. Ook haar reis naar Japan werkt door een in haar werk.

Linda Bouter (Rietveld Academie, Amsterdam) begon als edelsmid/schilder, maar ontwikkelde zich daarnaast als keramist. De afwisseling tussen schilderen en werken met klei is haar op het lijf geschreven. Het brengt haar veel inspiratie, waaruit o.a. het gecombineerde werk (keramiek op paneel) ontstond. Juist omdat het schilderen eigenlijk heel meditatief is en het werken met klei heel aards, vult dit elkaar goed aan.

Linda en Tiny maken ook het zogeheten wadden keramiek: binnen- en buitenpotten, kaarsenstandaards, heksenhoedjes, klokken, schalen, reliëfs en gebruiksgoed. In opdracht vervaardigen zij ook speciale urnen en gedenktekens.

Kerk Rottum
Kloosterweg 13