Rondleidingen Ulrum

Datum 16 Maa 2019

Datum Ulrum: Kerk Ulrum/gebouw Irene

Rondleidingen Ulrum

In 2018 verscheen de roman De Afscheiding van Marcel de Jong. Het is een meeslepend verhaal over de kerkstrijd in 1834 die totaal uit de hand liep. Een bizarre geschiedenis over de strijd tussen een strenggelovig volk en een liberale elite. Een strijd tussen arm en rijk, tussen kerk en staat. Maar het verhaal gaat ook over nu. Het laat je nadenken over de vrijheid van meningsuiting, godsdienst en onderwijs.
Tijdens de rondleiding en lezing in Ulrum gaat u terug naar 1834. U voelt dan hoe dapper De Cock en zijn aanhangers waren. En hoe belangrijk voor de Nederlandse geschiedenis.
Het programma duurt 2,5 uur. Het bestaat uit drie onderdelen: een afscheidingswandeling door Ulrum, een rondleiding in de Catharinakerk en een lezing in gebouw Irene.
De kosten bedragen € 15. Donateurs van de Stichting Oude Groninger Kerken krijgen een korting en betalen € 12,50. Na afloop is het boek te koop en signeert de auteur.
De kosten dient u vooraf te betalen via rekening: NL56 TRIO 0338 8527 19 – onder vermelding van ‘rondleiding Ulrum” en de datum.
Startpunt: gebouw Irene, Hendrik de Cockstraat 3, Ulrum.

Kerk Ulrum/gebouw Irene
H. de Cockstraat 5