Expositie Herma van Bolhuis

Datum 20 Jan - 24 Feb 2019

Datum Klein Wetsinge: Kerk Klein Wetsinge

Expositie Herma van Bolhuis

Herma van Bolhuis (Amersfoort,1964) schildert in een impressionistische stijl, een losse toets kenmerkt haar werk. Door haar manier van schilderen is er beweging te zien in haar schilderijen. Vooral in de stadsgezichten die zij maakt. De stadsgezichten zijn met name van Groningen, al wil ze zich niet toeleggen op één enkele stad. Ook maakt Herma portretten, bij het schilderen van dit onderwerp probeert ze de geportretteerde op een onbewaakt moment 'te vangen' en vast te leggen. Het moment speelt een grote rol.

Herma van Bolhuis heeft een periode lessen gevolgd aan een avondopleiding van kunstacademie Minerva in Groningen. Ook heeft zij lessen gevolgd bij verscheidene docenten, waaronder Gerard van de Weerd en Sam Drukker.

Kerk Klein Wetsinge
Valgeweg 12