Byzantijns mannenkoor Friesland

Datum 01 Dec 2019

Datum Zeerijp: St. Jacobuskerk Zeerijp

Byzantijns mannenkoor Friesland

Dit koor, afgekort als BMF, is uniek in Friesland. Het is een a-capellakoor, alles wordt dus zonder begeleidende instrumenten gezongen. Het telt 24 enthousiaste leden, afkomstig uit de 3 noordelijke provincies. Er wordt een mooi gevarieerd programma gebracht van liederen uit de Russisch-orthodoxe kerk en volksliederen uit Georgie en andere Oost-Europese landen.

Het koor staat onder de bezielende leiding van Nana Tchikhinashvili, afkomstig uit Georgie. Zij heeft haar cultuur meegenomen en aan het koor overgebracht. Voor een deel verklaart dit ook het unieke karakter van het repertoire. Altijd is zij op zoek om de ziel van de muziek bloot te leggen. Solo's worden door eigen leden uitgevoerd waaronder ook de dirigente. Zij is ook professioneel zangeres (mezzo sopraan). Het zal fantastisch klinken in de mooie Sint Jacobuskerk.

St. Jacobuskerk Zeerijp
Borgweg 11
Zeerijp
Zondag 1 december 2019