Pinhole fotografie

Datum 18 Jun - 30 Dec 2019

Datum Groningen: Remonstrantse kerk

Pinhole fotografie

In de periode van 18 juni – 30 december 2019 is er in het toegangsgebouw van de Remonstrantse kerk een expositie van kerkenfoto’s die met de eeuwenoude techniek ‘pinhole’ – lichtval door een klein gaatje, zijn gemaakt. Schilders uit de Gouden Eeuw maakten al gebruik van deze techniek om zo perspectivisch lastige onderwerpen als een landschap of een ruimte gemakkelijker te kunnen schilderen. Veel vroege foto’s werden ook gemaakt met behulp van deze techniek.

Op vrijdag 1 november kunt u tussen 16.00 en 18.00 uur de zelfgemaakte camera’s en de foto’s bekijken, de techniek ervaren en onder het genot van een hapje en drankje de fotografen bevragen over hun techniek en foto’s. Wilt u zelf de pinhole fotografie uitproberen? Dat kan ook! Laat dit van tevoren aan ons weten via de mail. U krijgt dan de instructies toegestuurd om zelf een eenvoudige camera voor te bereiden.

Remonstrantse kerk
Coehoornsingel 14
Dinsdag 18 juni t/m 30 december 2019
Toegang gratis