Amsterdamse School garages in de provincie en stad Groningen

Datum 01 Sep - 13 Okt 2019

Datum Onderdendam: Kerk Onderdendam

Amsterdamse School garages in de provincie en stad Groningen

De opkomst van de automobiel industrie en handel valt samen met de bloeitijd van de Groninger Amsterdamse School. Veel bedrijven ontwikkelen zich in de 20er en 30er jaren vanuit smederijen naar garagebedrijven en laten grotere garages bouwen in de toen heersende architectuur-stijl: de Groninger Amsterdamse School. De tentoonstelling geeft een beeld van de diversiteit van garage ontwerpen in Stad en Ommeland. Bekende architecten als Egbert Reitsema, Albert Wiersma, Willem Reitsme Tzn en Karst Zevenberg hebben garages ontworpen die op de tentoonstelling te zien zullen zijn.
Er zijn drie fietsroutes en twee autoroutes langs de Groninger Amsterdamse School garages in één handzaam boekje wat vanaf 1 september te verkrijgen is bij DE KERK Onderdendam.
NB: i.v.m. de tentoonstelling doet deze kerk niet mee aan "50 kerken open", we zijn alleen voor de tentoonstelling geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00- 17.00 uur.

Kerk Onderdendam
Bedumerweg 34