Strijkkwartet Regina Forte

Datum 03 Jan 2019

Datum Nieuw Beerta: Kerk Nieuw Beerta

Strijkkwartet Regina Forte

De dames van het Fries-Groningse kwartet brengen klassieke werken ten gehore van o.a. Mozart, Haydn, Dvorák, Folkertsma en Piazzolla. Strijkkwartet Regina Forte is vier jaar geleden opgericht door vier oud-leden van het Frysk Jeugdorkest en het Haydn Jeugd Strijkorkest. Nadat ze dit orkest hadden verlaten, ontmoetten ze elkaar regelmatig in allerlei ad-hoc orkesten en bleek dat ze alle vier de wens koesterden om in een mooi strijkkwartet te spelen.

Het strijkkwartet mag dan bekend staan als één van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën bewaard voor het strijkkwartet. De vier dames zijn de uitdaging aangegaan en beleven veel plezier aan deze composities, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn meest zuivere vorm.

Inmiddels hebben ze in hun relatief korte bestaan tientallen concerten verzorgd. Het orkest was ook te beluisteren tijdens een aflevering van Podium Witteman on Tour. Hun repertoire bestaat uit kwartetten uit zowel de barok, de klassieke periode, de romantiek als de 20e eeuw.

Het concert in Nieuw-Beerta wordt dan ook een muzikale reis door de tijd worden met muziek passend in de mooie ambiance van een kerk.

Uitvoerenden:
Viool Ina Andela