Expositie Antoinette Vunderink en Cindy Sprokel

Datum 18 Sep - 14 Okt 2018

Datum Klein Wetsinge: Kerk Klein Wetsinge

Expositie Antoinette Vunderink en Cindy Sprokel

Antoinette Vunderink en Cindy Sprokel zijn alumna van de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen.

Antoinette Vunderink
Dans en beweging zijn de verbindende factoren met het werk van Antoinette Vunderink. Zij studeerde in 2016 af met twee onderwerpen: Landschap en Flamenco. De Film “ Vengo “(Tony Gatlif) waaruit veel passie en kracht sprak, inspireerde haar om flamencodanseressen te gaan schilderen. Sindsdien is de kunstvorm Flamenco met zijn gepassioneerde muziek- en dansexpressie een grote inspiratiebron gebleven.

Cindy Sprokel
Cindy Sprokel (1961) besloot in 2013 om de altijd al aanwezige belangstelling voor vormgeving en beeldhouwen te concretiseren door de 5 jarige opleiding aan de Klassieke Academie te volgen. Dit jaar studeerde ze af. Een groot deel van haar werk heeft een relatie met dans in al haar verschijningsvormen. Een belangrijk beeldend element in haar werk is beweging, gebaseerd op ingetogen houdingen binnen de dans. Hierbij maakt ze regelmatig gebruik van een combinatie van mens en dier om theatrale en carnavaleske uitingen in haar werk te verbeelden.

Kerk Klein Wetsinge
Valgeweg 12