Tour des Cimetières - Kop van Groningen

Datum Oosternieland, Uithuizen: Noord Groningen

Tour de Cimetières

Tour des Cimetières - Kop van Groningen

Al enkele jaren organiseert de Stichting Oude Groninger Kerken in nauwe samenwerking met Arriva Touring dagexcursies langs kerkhoven en begraafplaatsen: de Tour des Cimetières . De grafzerken in onze provincie zijn rijk aan symboliek: vlinders, gedoofde fakkels, een afgebroken zuil. Staande grafstenen zijn vaak voorzien van bijzondere teksten: ‘slaap moeder in ’t stille graf ..’ of ‘geen woord geen medicijn kon baten ..’ . Onder leiding van ervaren SOGK-gidsen kunt u ook dit jaar weer een bezoek brengen aan deze bijzondere plekken in de provincie. Voor 15 juni 2018 staat een tocht gepland langs kerkhoven in de Kop van Groningen. De tocht voert onder andere langs Uithuizen, Oosternieland en Uithuizermeeden.

Noord Groningen
Vrijdag 15 juni 2018