Rondje Harkstede

Datum 13 Okt 2018

Datum Harkstede: Kerk Harkstede

Rondje Harkstede

Zoals te doen gebruikelijk kunt u tijdens het Rondje Harkstede verschillende locaties in en rondom Harkstede en Scharmer bezoeken. De restauratie van de monumentale kerk aan de Hoofdweg 63 is in volle gang. De kerk kan derhalve niet bezocht worden. Echter, vanuit de wel toegankelijke toren kunt u de gewelven van de kerk bekijken. De Graankorrel, het gebouw naast de kerk, is van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Hier zijn rondleiders die graag vertellen over de vele bezienswaardigheden aan de buitenkant van de kerk. Ook weten zij veel over de beroemde stichters van de kerk, Henric Piccardt en zijn echtgenote Anna Elisabeth Rengers.

Stel’s Meuln, net als de kerk een rijksmonument, is van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Aanwezige vrijwilligers kunnen van alles vertellen over de korenmolen. In het op een historische plaats gesitueerde theehuis van Ons Hertenkamp wordt vanaf 13.00 uur koffie en thee geserveerd. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal. Er was daar een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.

Het oude schoollokaal aan de Hoofdweg 89 in Scharmer is op afspraak (050-4040383) met de familie Van Calkar te bezoeken. Meer informatie: www.rondjeharkstede.nl.

Kerk Harkstede
Burgemeester Brouwerstraat 1