Pioniers uit Nieuw Beerta

Zaterdag 10 september 2016
Toegang gratis

Aeilko Jans Zijlker

Drie Zijlkers, één vader en twee zonen

Ook dit jaar organiseert Landmerken, dit keer samen met Landmerkendorp Nieuw Beerta een interessante expositie rondom belangrijke historische inwoners van het dorp. Nieuw Beerta is ‘proud to present’ de familie Zijlker! Niet de minste familie…want wie kan zeggen dat zijn vader in de Tweede Kamer zat en vriend van Thorbecke was, dat zijn broer de grondlegger van het hedendaagse Shell is en dat een andere broer naast werkzaam te zijn in de rechtspraak, net als vader een verdienstelijk politicus was? De verhalen over de familie Zijlker zijn nooit eerder op deze wijze bij elkaar gebracht en dát in het geboortedorp van deze drie pioniers.
De gratis tentoonstelling is in de drie weekenden vanaf Open Monumentendag te zien in de kerk van Nieuw Beerta. Naast de tentoonstelling is er op elke expositiedag een randactiviteit, zoals een spreker of muziek; dit om tentoonstelling nóg meer de moeite waard te maken.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Aeilko_Zijlker

SOGK